vrijdag 6 november 2015

Beschermingsbewind nader onderzocht 2002

Het eerste onderzoek naar het beschermingsbewind is uit 2002 van Kees Blankman c.s.: "Onderbewindstelling ter bescherming van meerderjarigen. Het beschermingsbewind nader onderzocht". Op de website www.beschermingsbewind.nl van Taco Schaafsma is dit rapport te downloaden onder Publicaties e.d.

Hiermee zijn alle drie de onderzoeken naar beschermingsbewind tot nu toe op een rijtje gezet. Wetenschappelijke belangstelling voor de beschermingsmaatregelen uit Boek 1 BW bestaat er nauwelijks. Alleen het werk van Kees Blankman is vanuit zijn wetenschappelijke belangstelling voor het onderwerp op te vatten. De onderzoeken van Stimulansz en Bureau Bartels zijn aan te merken als zg. praktijkonderzoeken, welke beide in opdracht van het ministerie SWZ zijn uitgevoerd. Motief: beschermingsbewind kost geld !
Dit staat in schril contrast tegenover de (wetenschappelijke) belangstelling voor schuldenproblematiek, schuldhulpverlening, en schuldsanering. Een aantal hoogleraren, wetenschappelijk medewerkers, lectoraten houden zich bezig met schuldproblematiek, schulden, incasso, beslagrecht, e.d.

http://www.beschermingsbewind.info/publicaties-ed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten